FAQ
Veelgestelde vragen
Algemene vragen
Worden de sessies en trajecten vergoed door de zorgverzekeraar?
Nee deze worden niet vergoed.
Wat zijn de kosten van het traject?
Het uurtarief is €80,- Het traject en de aantal sessies worden afgestemd op jouw unieke zelf, je probleem en jouw wens. De aantal sessies kunnen uiteenlopen van vier tot acht sessies. Tijdens het telefonisch kennisgesprek wordt dit duidelijk en zal ik je daarin meer informatie en advies geven.
Hoe gaat de betaling van de sessies of traject?
Je betaalt per sessie. Je kunt pinnen of via contante betaling. Je kunt het traject ook in zijn geheel betalen als je dat wilt.
Zijn de tarieven inclusief of exclusief BTW?
Het tarief voor particulieren is inclusief BTW en voor bedrijven exclusief BTW.
Krijg ik een factuur?
Ja, je krijgt een factuur opgestuurd via de mail.
Wat moet ik doen als ik verhinderd ben en de afspraak niet kan nakomen?
Dan vraag ik je om 24 uur van te voren af te melden, anders ben ik helaas genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.
Hoe ga jij om met mijn persoonsgegevens?
Al jouw gegevens worden vertrouwelijk behandeld volgens de AVG wet. Verslaglegging van jouw proces zal bewaard worden op een externe harde schijf. Meer informatie vind je in de AVG verklaring die je onderaan op mijn site kan vinden.
Hoelang duurt een sessie?
De duur van de sessie is 2,5 uur met een uitloop naar 3 uur.
Wat trek ik aan tijdens de sessie?
Makkelijk zittende kleding, geen strakke broek, geen jurk of rokje.
Ik slik medicatie kan ik dan wel de therapie volgen?
Sommige medicatie zorgen voor afzwakking van je emoties. Ik raad je aan om dit te bespreken met je arts, of er een mogelijkheid is om dit gaandeweg af te gaan bouwen. Dit zal jouw proces ten goede komen. Te veel afzwakking van de emoties zorgt ervoor dat je het onderliggend trauma niet tot in de diepte kan helen.
Hoe ben jij te bereiken?
Je kunt mij bereiken door mij te bellen of te appen via het nummer 06-31674190, te mailen info@esthervoetee.nl
Wat houdt Trauma Therapie in?
Trauma therapie bestaat uit diepgaande methoden om weggedrukte en onverwerkte emoties alsnog te verwerken die van invloed zijn en die de drijfveer zijn van je belemmerende denk en gedragspatronen. Deze kunnen voortkomen uit traumatische ervaringen rondom je geboorte, je jeugd of vanuit de voor-ouderlijn.
Hoe gaat het Trauma Therapie in zijn werk?
We gaan samen eerst onderzoeken wat de oorzaak is van jouw belemmeringen. Vervolgens, via de weg van je onderbewuste zal je de oorzaak kunnen herkennen en het trauma kunnen verwerken, middels methoden als regressie therapie, voor-ouderlijn heling, ademwerk, lichaamsgericht traumaverwerking.
Hoeveel sessies heb ik nodig?
Dat ligt aan je problematiek en je wens. Als je probleem wat dieper is ingesleten zal je iets meer sessies nodig hebben. Ik zal je daarin tijdens een telefonisch kennismakingsgesprek meer duidelijkheid over kunnen geven. Uitgaande van vier tot acht sessies.
Kan iedereen deze Trauma Therapie volgen?
Nee, niet iedereen. Er zijn contra indicaties: o.a. ernstige hartproblemen, epilepsie, psychose, schizofrenie, bipolaire stoornis, dwangneurose en het is belangrijk te weten welke medicatie er wordt geslikt. Dit wordt uitvoerig nagevraagd in het intakeformulier.
Wat houdt relatietherapie in?
Relatietherapie houdt in dat we samen dieper gaan onderzoeken waar het scheef gaat binnen in je relatie. Dit kan de relatie zijn met je partner, je kind, je collega of vriendin. In die dynamiek wordt duidelijk wat ieders aandeel is. Je gaat ieder voor zich de diepere pijnen aan die getriggerd worden met als doel dat je de liefde weer kan vinden in jezelf en naar de ander.
Hoe gaat Relatie Therapie in zijn werk?
We gaan eerst in gesprek met elkaar. Een verhelderende sessie waarbij de dynamiek tussen jullie duidelijk wordt. Ik spiegel terug wat ik zie, hoor en voel. De keuze kan gemaakt worden om ieder voor zich te gaan werken aan pijnstukken die worden geraakt. Later in het traject gaan we evalueren om te zien waar jullie staan en wat er veranderd is.
Wat als mijn partner niet wil?
Niet altijd is de ander bereid of er aan toe om aan zichzelf te werken. Dan is het sowieso goed om aan jezelf te werken. Je wordt geraakt omdat er bij jou iets geheeld wilt worden. Als jij de diepte in gaat en gaat helen zal dat ervoor zorgen dat je anders in de relatie kan gaan staan. Je zult jezelf beter gaan begrijpen en anders kunnen reageren.
Ik heb een relatieprobleem met mijn leidinggevende, kan ik dan ook deze therapie volgen?
Ja absoluut. We kijken dan naar de dynamiek in de relatie met je leidinggevende. Waar het je triggert en wat je patronen zijn. Hier gaan we mee de diepte in. Je zult daarna anders in de relatie staan.
Wat is het voordeel om samen een traject te starten?
Samen ontwikkelen en groeien is goed voor jullie relatie. Je kunt elkaar beter gaan begrijpen. Je gaat leren om beter te communiceren. Het kan zijn als de ander nog niet wilt kijken naar zijn of haar aandeel dat het lastiger wordt om elkaar te vinden. Je kunt het niet forceren, wel kun je kiezen voor jezelf.
Is het goedkoper als we samen een traject starten?
Het is een leuke bijkomstigheid. Als jullie samen starten krijgen jullie duo korting van €100,-
Heb ik geen controle meer met hypnose?
Nee hoor, jij houdt de controle en kunt alles volgen. Er gebeurt niets wat jij niet wilt. Alleen ben je in een sterk geconcentreerde staat waardoor je vanuit je onderbewuste wereld kan spreken waar de imprints liggen van je belemmeringen. Het is een hele natuurlijke staat van zijn.
Wat houdt hypnotherapie in?
Hypnotherapie is ontwikkeld om toegang te krijgen naar je onderbewustzijn. Ons gedrag wordt aangestuurd door ons onderbewustzijn waar ook de belemmeringen zijn ontstaan.
Je wordt in een tranceachtige staat gebracht waarin de informatie vanuit onderbewustzijn naar boven komt voor inzicht en verwerking.
Lukt het altijd om in die trancestaat te komen?
Ja, het lukt altijd. Er voor open staan is voldoende.
Regressie therapie: Is erg dat ik niks weet te herinneren uit mijn jeugd?
Nee hoor, je onderbewustzijn weet het wel naar boven te brengen.
Voor-ouderlijn heling: Ik weet niets over mijn opa en oma en voorouders, is dat erg?
Je kunt heel veel informatie krijgen in een verruimd bewustzijn waar je in de energie kan voelen van bijvoorbeeld opa wat hij heeft gevoeld en beleeft. Ik begeleid je naar die staat.
Ik ben nog verslaafd aan drugs, drank of medicatie kan ik dan de therapie wel volgen?
Nee, dan is het niet verstandig om te starten. Mijn advies is eerst te stoppen met het middel.
Ik ben verslaafd aan gokken, seks of roken, kan ik dan de therapie volgen?
Ja, je kunt de therapie volgen, mits je bereid bent om dieper in jezelf te duiken om te helen wat er onderligt aan trauma. Gaandeweg zal je je gedrag gaan veranderen.
Kan ik midden in mijn burn-out starten met de therapie?
Ja zeker! Juist heel goed om nu het roer om te gooien.
Ik gebruik hormonen voor de overgang kan ik dan starten met een traject?
Ja dan kan zeker! Het verwerken van dieper liggende emoties en patronen zullen verlichting brengen in je overgangsklachten.
Wat gebeurt er als trauma niet verwerkt wordt?
Dan kunnen klachten verergeren.
Hoe komt onverwerkt trauma tot uiting?
Dit kan zich o.a. uiten in lichamelijke klachten, spanning in lichaam, angsten, controle gedrag, verslaving, in relatieproblemen, woedeuitbarstingen.
Wat doet trauma met je lichaam?
Doordat de hoeveelheid stress bij een traumatische gebeurtenis niet goed wordt verwerkt raakt het zenuwstelsel overweldigd. Je kunt het gevoel hebben van constante spanning.
Wat is een relatieprobleem?
Relatieprobleem is een verzamelnaam voor alle sociale, psychische, emotionele- en mentale problemen die kunnen leiden tot problemen in de omgang met je partner, je kinderen, familie, vrienden of anderen.
Hoe weet ik wanneer de relatie aandacht nodig heeft?
Steeds hoger oplopende ruzies. Een gevoel van tekortschieten, dat je nooit zal kunnen bieden wat je partner van je nodig heeft. Het idee dat je partner gewoon niet zijn/haar best doet voor jou/jullie. Het gevoel van dat je niet gezien of gehoord wordt door jouw partner.
Hoe ziet een ongezonde relatie eruit?
Je voelt je verantwoordelijk voor de ander. Conflicten worden niet uitgesproken, irritaties stapelen zich op, jullie praten in verwijten in plaats van behoeftes en verlangens kenbaar maken.
Wat is een toxische relatie?
Een toxische relatie bouwt op. Het begint met een kwetsende opmerking of met jaloezie en uiteindelijk krijg je continu beledigingen, manipulatie, en gemene opmerkingen, waardoor je snel aan je zelf begint te twijfelen. Er kan ook fysiek geweld zijn. Je loopt op eieren.