Recensies

Nanette

Als ik Esther niet had leren kennen, was nooit de knop omgegaan! Van XXL naar een L (en soms zelfs M), 24kg minder mee te sjouwen! Van een lichaam wat nog maar moeizaam mee wilde, naar het volbrengen van een obstacle run. Dolgelukkig! Het is elke euro waard geweest!

Cynthia, een jaar later

19 juli 2017 heb ik mijn intake bij je gehad en 9 augustus is mijn nieuwe leven begonnen! Zo voelt het echt. Dus ik ben bijna 1 haha.

Wat een rollercoaster is het jaar geweest. Tot nu toe ben ik bijna 14 kilo kwijt. Nog niet in mijn maatje 46 maar wel trots in mijn maat 48! Kleding passen en kopen is een feestje tegenwoordig. Oranje, wit, rood noem het maar op, mijn kast is een kleurrijk geheel aan het worden. Ook heb ik zelfs al een jurk aangehad (die ik blijkbaar in het verleden eens had gekocht) en naar buiten aangehad.

Het is ook een tijdje minder geweest en dat had ik niet helemaal verwacht. Na de traumaverwerking zijn mijn schouders naar beneden gegaan. Er is letterlijk gewicht van mijn schouders gevallen. Alleen vonden mijn spieren dit uiteraard niet leuk. Na thuis te hebben gezeten omdat ik mijn rechterarm niet meer kon bewegen, intensieve fysio en een sportschool regime om opnieuw de spieren te trainen gaat het daar goed mee.

In januari hadden mijn darmen besloten te stoppen met werken. Blijkbaar vonden de oude bacteriën de nieuwe niet zo leuk en was er een behoorlijk gevecht aan de gang. Intussen niet naar de toilet kunnen waardoor ik in een korte depressie ben gekomen. Maar inmiddels gaat ook dat de goede kant op. Ik heb de magische formule nog niet gevonden maar het gaat de goede kant op. Ben nu een groot fan van probiotica.

Al met al dus ook nog een zeer heftig laatste half jaar. Daardoor ben ik ‘maar’ 14 kilo kwijt maar ik voel me fantastisch! De reacties die ik ook van mensen nog steeds krijg motiveren mij enorm. Ik ben veel opener tegen mensen en laat mensen ook binnen. De betonnen muur is zo goed als weg. Op mijn werk kreeg ik dat als positieve feedback terug. Voor mij was dat echt een bevestiging dat ik nu echt ben wie ik hoor te zijn. Qua lichaam nog niet maar ook dat gaat de juiste kant op. Dan doe ik er nog een jaartje over. Who cares? Het was er ook niet binnen een jaar aan gegeten.

En van eten hou ik inmiddels nog meer, nee ik geniet er inmiddels meer van. Oh wat kan je me nu echt extreem blij maken met eten. Maar goed eten. Ik ga alleen nog maar voor 1000%. Denk ik hmmm nou ja ik kan dat wel eten, dan doe ik het niet. Ik eet alleen maar wat ik echt, echt lekker vind. En in kleine porties. Die kleine porties bevallen me nog steeds goed. De smaak van eten is ook anders. Van een stuk chocolade kan ik 1 blokje eten en de rest wegleggen, ik kan 1 koekje eten uit een pak koekjes enz enz. Echt zo bizar. Kost wel wat meer want ik koop alleen nog maar kwaliteit dus bij de bakker, bij de groenteboer, bij de slager…

Met deze temperaturen is het zoeken naar een goed eetpatroon met mijn lage bloeddruk en dat gaat op zich goed. Eet wel wat meer maar kom gelukkig niet aan.

Het beste nieuws is dat ik woensdag officieel ben begonnen met het schrijven van mijn boek!

Ik wil je bedanken voor alles wat je hebt gedaan. Je hebt geen idee hoe blij ik ben dat ik je heb gevonden! Ik ben gemotiveerd, gelukkig en blijf positief in het leven staan. Op momenten dat ik dat minder ben luister ik gewoon nog een keer naar het bandje en voel ik me weer goed. Alsof ik de wereld direct weer aan kan.

Bedankt voor alles en ik hoop dat je nog veel meer mensen kan helpen controle over hun leven terug te krijgen.

Een goede vriend van A.

“Mijn beste vriend A een ondernemer in hart en nieren had wat last van onzekerheden, onbestendige gevoelens en besloot naar een hypnotherapeut  te gaan. 
Na een korte zoektocht kwam hij terecht bij Esther Voetée uit Soest. 
De eerst keer, dat hij ging hield hij dit voor zichzelf. Toen ik hem een aantal dagen later zag vond ik hem anders dan dat ik hem dacht te kennen. Hij was rustig, een zachter en meer uitgebalanceerd mens. 

Hij begon uit zichzelf enthousiast over zijn ervaringen bij Esther te vertellen. Hij was onder hypnose gebracht en gegaan, zonder de beleving van zijn ervaringen kwijt te raken. Mijn vriend had het in het begin als enigszins vreemd ervaren,maar voelde zich al snel vertrouwd binnen dat moment. Hij was onder de vakkundige begeleiding van Esther teruggegaan naar een aantal momenten in het verleden en kreeg onder hypnose bepaalde instrumenten of imprints aangereikt, die het aangaan van die bewuste en onderbewuste momenten makkelijker en inzichtelijker maakten. 

De uitkomsten waren voor mij verbluffend om mee te maken. Zoals gezegd, A was altijd al een geweldige vriend, zeg maar een type ruwe bolster blanke pit met een hart van goud, maar na deze sessie met Esther kwam het gouden hart meer naar voren en was zijn zelfverzekerdheid vele malen groter dan voorheen. A was het rustige en aimabele mens, die hij wel kon zijn, maar zeker niet altijd was. 
Zijn onzekerheden waren niet meer te vinden, niet in zijn handelen en ook niet in zijn uitingen. Wij dronken beiden dagelijks een stevig glas wijn, hij niet meer. A was zijn hele leven lang een notoir nagelbijter en ik heb hem na de behandeling voor het eerst met normale nagels gezien.  A was helderder van geest duidelijker in zijn uitingen, hij heeft ook honger naar meer kennis gekregen, leest veel en wisselt makkelijk uit. 
De A van nu, is een uitvergroting van het bijzondere gedeelte van het mens A van toen. Het was altijd al een plezier om met A om te gaan, maar nu is het een feest.”

Cynthia

Het is een behoorlijke achtbaan geweest de afgelopen 3,5 maand. Na een jaar met pijn in mijn knie moest ik toch toegeven dat het gewicht me in de weg zat. Met toch een beetje sceptisch gevoel de 1e sessie gedaan want ik in hypnose gebracht worden lukt toch niet… Hah wat moet ik daar op terug komen.

Direct de eerste maaltijd was het raak. Ik zat vol! Een gevoel dat ik al jaren niet heb gehad. Wat een magisch moment. Ik had gewoon zin in de volgende maaltijd om te zien of ik dan ook vol zou zitten. En ja hoor ik zat weer vol. Kleinere hoeveelheden, dagelijks bewegen (gewoon de trap nemen en lekker fietsen) was genoeg. En de cm’s vliegen eraf. Inmiddels 3,5 maanden verder en wat een resultaat. 16.5 cm kwijt aan heupen en 14,5 cm kwijt aan middel. Dat is voor mij 3 broekmaten!!!!! Op de weegschaal is er 9,5 kilo af.

Maar het was ook wel erg zwaar. Afkicken van suiker, tegen de gewoontes vechten en de sessie waar je naar de oorzaak van je eetprobleem gaat. Dat waren moeilijke momenten maar als je er eenmaal doorheen bent, wauw wat een geweldig gevoel is dat.

Mijn doel is bijna bereikt. Ik wilde 4 broekmaten krimpen in een jaar. Met dit tempo bereik ik mijn prachtige doel eind van het jaar al. En dan…  Dan gewoon lekker verder. Genieten van het leven waar lekker eten ook deel van uitmaakt en niet meer een leven dat om eten draait.

De sessies met Esther waren heel erg fijn. Ze laat je in je waarden en heeft geen oordeel over je. Haar enige doel is om jou je doel te laten bereiken. Geen vraag of verzoek was te gek. Ze is er tijdens mijn reis altijd geweest en dat is een heel fijn gevoel. Ze heeft me geestelijk nog sterker gemaakt als ik al was. Wie ik nu ben weet ik niet maar ik zie de toekomst met een grote glimlach tegemoet. Esther bedankt dat je mij mijn leven weer terug hebt gegeven!

 Astrid J.

Ik kan het virtuele maagband programma uit ervaring ècht iedereen aanbevelen!!!
Na 3 maandenzit ik al op mijn streefgewicht (-10kg!);  heb ik geen honger, niet eens meer trek in “lekkers”; eet ik veel bewuster (geen borden sla, maar minder dan ik voorheen at en ben ik me bewuster van wat ik voorheen naar binnen propte); voel ik me veel zelfverzekerder; sta ik zowel letterlijk als figuurlijk lichter in het leven; en kan ik weer naar mezelf lachen als ik in de spiegel kijk, daar waar ik voorheen de spiegel ontweek!

Ben jij er klaar voor om eindelijk de juiste stappen te zetten in de eeuwige strijd tegen de kilo’s? Dan is dit dè weg! Gun het jezelf, het is het mooiste cadeau dat je jezelf kan geven.

Astrid D.

Ik ben geholpen door Esther om mijn gewicht aan te pakken. Velen dingen geprobeerd maar weinig resultaat. Ben ondertussen 12 kilo kwijt zonder honger te hebben. Ze is erg geduldig, luisterde naar wat jou dwars zit. Ik wist niet zeker of dit nu voor mij is, maar werkelijk het werkt. Dank je wel voor de goede begeleiding.

 Nelleke

Begin augustus 2016 heb ik de virtuele maagband bij Esther laten zetten, omdat ik mijzelf zo zwaar vond en zo ongelukkig in mijn vel zat. Esther begeleidde mij heel goed en liet mij inzien, dat gebeurtenissen die ik dacht verwerkt te hebben, toch nog een grote rol speelden. Ik ben nu 10 kilo lichter. Maar het fijnste is dat ik mij geestelijk en lichamelijk veel sterker voel. Ik geniet nu weer van het leven en ook weer van eten.  Nooit gedacht dat het zo goed zou werken!

Claudia

Esther heeft mij geholpen mijn eetprobleem aan te pakken en een nieuwe weg in te slaan! Inmiddels ben ik 9 kilo lichter en ben ik vooral dankbaar dat dit is gelukt zonder ook maar een dag honger te lijden. Dat heb ik in 30 jaar tijd nog nooit mee gemaakt. Esther is een zeer kundige, betrokken en fijne therapeut. Ik raad iedereen, die een levensstijlverandering wil aan gaan, voor een traject bij Esther Voetee te kiezen.

Willem

Jij als therapeut bent zo relaxt. Jij werkt uit je hart. Je hebt mij zoveel laten inzien. In de hypnose sessie heb ik het boek kunnen sluiten betreft mijn ouders (die waren niet zo heel lief). Ik heb afscheid genomen van het oude, mijn ouders, en het leven toen, en ben verder gegaan met surrogaat ouders en kwam op een nieuw spoor. Bijzonder was dat om te ervaren. Na de sessie ben ik meer in mijzelf gaan geloven. Ik ben sterker en verstop mij niet meer.” 

Petra

Na de sessies bij jou merk ik positieve veranderingen zonder dat ik er bij na hoef te denken. De afgelopen dagen is er veel in beweging. Ik kan niet anders dan mijn eigen mening volgen!

Vandaag was er een monteur voor onderhoud op mijn werk en die komt altijd heel gestresst en chagerijnig binnen en normaal negeer ik dat en behandel ik hem heel aardig om hem uit die bui te krijgen. Nu heb ik er geen energie ingestoken en voor ik het wist zei ik tegen mijn baas: “die man doet heel chagerijnig en ik heb geen zin om dat steeds maar te moeten uitbalanceren.” Mijn baas nam het over en daarna deed de monteur normaal. Het is niet mijn taak om iedereen zomaar energie te geven.

En een ander voorbeeld van dingen die ik zonder denken heel anders doe:
Op mijn werk zijn veel veranderingen. Tijdens de vergadering deed iedereen zijn zegje en sommige waren geëmotioneerd. Daar raakte ik vroeger erg gespannen van. Nu ging ik ineens het woord nemen en ineens besefte ik dat ik in de groep gepraat had (dat vond ik eerst vreselijk en zou ik nooit gedaan hebben) maar ik moest het uitleggen of zo, net alsof ik er bovenuit kon stijgen en de oplossing zag en daarom moest praten.

En de hond uitlaten begint normaler te worden, zondag kwamen we op een smal pad een kind tegen en toen raakte ik een beetje in paniek. Maar vandaag heb ik meer ontspannen gelopen. Mijn plezier gaat voor wat anderen er eventueel van zouden kunnen denken en zeggen.

Met mijn paard hebben we zaterdag iets heel spannends gedaan op vreemd terrein en ik was gespannen maar ik bleef handelen en kreeg geen gevoel dat ik te klein was om het aan te kunnen. De spanning ebt daarna ook sneller weg.

Ik bedenk steeds dingen van het consult en wil het onthouden en gebruiken om te veranderen maar deze veranderingen gebeuren allemaal al onbewust, zonder dat ik er moeite voor hoef te doen, lijkt het.

Daarnet paste ik een kledingstuk dat te strak bleek te zitten en kwam er een strenge gedachte voorbij van ‘dat ziet er ook niet uit slappeling’ en gelijk daarover heen kwam een sterkere gedachte die zei: pff geef haar lijf eens wat respect, weet je hoe hard hij werkt voor haar en zijn best doet?!
Nou ik kan het niet verzinnen hoor zo snel kwam die gedachte eroverheen. Er is echt iets bijzonders aan de gang.

Sorry is een enorm verhaal geworden! Maar vind het allemaal zo bijzonder! Het geeft me vertrouwen dat ik het dus kan loslaten, mijn proces. Hoop dat ik over kan brengen hoe bijzonder ik het vind , hoe blij ik ermee ben en dankbaar ik je ben! Dank! En heel veel liefs”.

Marieke

Ik ben een vrouw van 47 en kwam Esther Voetée tegen in Soest en hoorde haar vertellen over de virtuele maagband en hypnose. Terwijl ik langs liep zei ik met een gekke bek tegen haar of dat ook werkt als je wil stoppen met roken. “Ja, zeker!’ zegt ze… Dat heb ik onthouden!

Een jaar later maakte ik een afspraak met Esther. Ik had mij al voorgenomen eerder in die week te stoppen met roken. Toch werd de drang naar die sigaret weer zo erg dat ik maar weer ging roken. Ik dacht nog, “Esther moet wel van hele goede huize komen wil ze mij kunnen helpen.” Ik rook al 34 jaar en bizar genoeg sta ik op elke foto met een sigaret tussen mijn vingers.

Esther stelde me gerust toen ik binnen kwam. Ik vond het best spannend om afscheid te nemen van mijn verslaving. Ze vertelde mij dat ik als een niet-roker weer weg zal gaan.”Nou dat zullen wij nog wel eens zien,” dacht ik.

Voor de afgesproken datum heb ik nog wat vragen moeten beantwoorden. Ze liet mij een filmpje zien en vertelde mij dingen die ik niet wist over roken en wat dat het doet met je lichaam. Na het voorgesprek ging ik in hypnose. Ik kon mij er geen voorstelling van maken en was bang dat het niet zou lukken. Ik ben nogal nuchter van aard. Door de aanpak van Esther lukte de hypnose, zelfs bij mij!

Ik ben inderdaad weg gegaan als een niet-roker we zijn nu 2 maanden verder en heb geen sigaret meer aangeraakt. De drang is weg, het lijkt wel of ik nooit heb gerookt. Zelfs in de ochtend waar ik altijd een sigaret rookte bij een kopje koffie is de drang naar roken weg. De kracht van hypnose is wonderbaarlijk. Mijn onderbewuste helpt me echt. Ik had dit nooit verwacht. Ik als verstokte roker ben er vanaf. Voor mij geen sigaret meer!

Esther Voetee heeft mij geholpen met het stoppen met roken door hypnose en wil het van de daken schreeuwen en iedereen die nog rookt door te sturen naar haar want het kan! Eerlijk gezegd is het me 200% meegevallen om te stoppen.

Henk

Na de sessie bij Esther gaat het stoppen met roken eigenlijk heel goed. Ik herken de situaties waarin ik zou roken maar doe en wil het niet. Ik ervaar helemaal geen zware momenten. Het werkt heel positief. Niet alleen ik, maar ook mensen om mij heen zijn zo blij dat ik niet meer rook. Ik ben je heel dankbaar dat je mij geholpen hebt

Sophie

Na de sessie bij Esther reed ik naar huis en kwam ik in de file. Anders zou ik roken, nu nam ik een appel. Toen ik thuis kwam ging het zo verbazingwekkend goed. Er zijn momenten dat ik anders zou roken die dan even door mij heen gaan, maar die zijn heel snel weer weg. Ik ben een blije niet roker. Ik let ook goed op mijn voeding.

Natascha

Vandaag 4 maanden niet gerookt dankzij Esther Voetée en de hypnotherapie die ze me gaf. Ik heb zoveel energie gekregen en vooral lucht en vrijheid en geen stress meer.
Dank je wel en ik hoop dat je nog veel dames en heren van het roken mag en kan afhelpen 

Pieter

Ik kwam bij Esther voor een sportblessure die steeds erger werd. Na een goed voorgesprek, heeft ze me in hypnose gebracht (dat voelt heel cool). In de hypnose zijn we teruggegaan in de tijd. Daar is gebleken dat mijn lichaam mij bewust pijn wilde doen, om me het overlijden van mijn zoon te laten voelen. Ik dacht dat ik dat al lang een plekje gegeven had, maar mijn onderbewuste dacht daar anders over. Met het teruggaan in de tijd, hebben we er voor gezorgd dat het voor mijn onderbewuste ook goed was en heb ik ook gesproken met mijn zoon, wat wel heel bijzonder is. Het was een hele mooie en emotionele sessie. Omdat Esther zo’n fijn persoon is, heb ik me ook makkelijk kunnen laten gaan in de sessie. Na de sessie merkte ik meteen resultaat, zowel bij het sporten als voor mij persoonlijk. Esther heel erg bedankt..

Wil je meer weten over deze recensies of wil je er zelf een schrijven? Neem gerust contact met mij op!