NLP

Vergeet de afkorting even… Als ik (faal)angst, perfectionisme, onzekerheid, stress, overspannenheid/burn-out of depressie noem, herken je daar dan wat van? Met NLP kan ik je daarbij helpen.

NLP staat voor neurolinguïstisch programmeren. Met NLP leer je je bewust te worden van je gedachten, gevoelens en zintuigen. Met NLP bereik je in korte tijd een evenwicht in jezelf. Je hoeft niet diep te graven in je verleden.

Geen therapie, maar een training

NLP is geen therapie, maar een vorm van training. Je leert hiermee meer zelfvertrouwen te krijgen en kan angsten om gaan zetten naar vertrouwen, je breekt vanuit je innerlijke kracht door je belemmeringen heen en gaat vanuit zelfvertrouwen naar de toekomst kijken. Je leert grip te krijgen op je gedrag en emoties, leert goed te communiceren, omgaan met tegenslagen en plezier te hebben in je leven. Het gaat er dus om dat je jouw negatieve patronen verandert. Wanneer je dat hebt bereikt, heb jij je brein ge(her)programmeerd.

Wij zijn als het ware geprogrammeerd door onze ouders en de maatschappij. Gebeurtenissen en ervaringen uit het verleden, kunnen soms een eigen leven gaan leiden. Uitspraken of opmerkingen van je ouders, leraren, collega’s of andere mensen uit je omgeving, kunnen zich hebben vastgezet in je hoofd. Dit alles speelt zich af in het onderbewuste. Als de patronen daar niet worden doorbroken, los je je probleem niet op.

Op basis van jouw specifieke situatie, gebruik ik verschillende methodes om je een andere visie te helpen creëren. Je krijgt een breder beeld, een andere perceptie. Dit doe ik in oefeningen, waarbij ik taal en al jouw zintuigen gebruik. Zo bereiken we samen jouw doel: je beter voelen.