Hypnose

Heb je Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa of andere eetproblemen? Wil je weer contact met jezelf, verbinding voelen met wie jij wil zijn? Weet jij eigenlijk wat je écht belangrijk vindt in je leven? Heb je problemen waar je maar niet af komt? Hypnose is een geweldig hulpmiddel bij behandeling van psychische en psychosomatische klachten.

HypnoseEen belangrijk uitgangspunt bij hypnotherapie, is dat iedereen de benodigde hulpbronnen om zijn of haar doelen te bereiken, al in zich heeft of kan ontwikkelen. Mensen zijn zich daar vaak niet van bewust. Hypnose is een tijdelijke bewustzijnsverlaging, waardoor het kritische denken wordt omzeild en de wereld van het onderbewuste kan gaan spreken. Deze bewustzijnsverlaging is niets anders dan een natuurlijke diepe staat van ontspanning. Veel van je gevoelens, emoties en denkbeelden zijn geworteld in je onderbewustzijn, 90% van je gedrag wordt aangestuurd door je onderbewuste. Jij houdt bij hypnotherapie de controle, sterker nog je krijgt zelfs meer controle. Want jij krijgt inzicht in je probleem.

Door in hypnose te gaan, maken we contact met het onderbewuste en krijg je inzicht in waar je probleem mee te maken heeft en waar het is ontstaan. Wanneer we dat weten, kunnen we daar positieve veranderingen in aanbrengen. Zo kom je relatief snel tot de kern. Ik kan je bij veel problemen helpen, door middel van hypnose. Lees hier onder hoe ik je help van je eetprobleem af te komen, af te vallen, te stoppen met roken, of te leren ontspannen.

Anorexia en boulimia nervosa

De oorzaak van Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, Binge Eating Disorder (BED), Orthorexia, Niets Anders Omschreven (NAO) of een ander eetprobleem kan te maken hebben met psychische, omgevings- en sociale factoren. Perfectionisme, onzekerheid en een laag zelfbeeld spelen ook vaak een rol. De oorzaken liggen diep verborgen en je bent je er vaak zelf niet van bewust. Bij een eetprobleem is het belangrijk dat je bewust wordt van wat de trigger is van je eetgedrag.

Het is echt mogelijk om af te komen van een eetprobleem! Door middel van hypnotherapie gaan we op zoek naar hoe en wanneer jouw overtuigingen en je negatieve zelfbeeld zijn gevormd. Als we dit weten, en inzicht hebben gekregen wat de reden en functie is van jouw eetprobleem, krijg jij de ruimte om nieuwe eetgewoontes, gedachten en gedrag te ontwikkelen en je eetproblemen achter je te laten. Hierbij gebruik ik vaak regressie- en innerlijk kind-therapie om tot de kern te komen. In tien sessies gaan we werken aan een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen, negatieve overtuigingen veranderen naar positieve gedachten, we gaan je relatie met eten onderzoeken en ik ga je weer leren om trots te durven zijn op jezelf. Ook heb ik zelf ervaring met anorexia en boulimia, waardoor ik je nog beter kan begeleiden.

Overgewicht en de Virtuele maagband

Als jij graag af wil vallen maar het lukt je maar niet, kan ik je helpen met een virtuele of hypnotische maagband. In deze behandeling pakken we je overgewicht aan en werken we aan jouw belemmerende overtuigingen en gedrag, waardoor het afvallen tot nu toe niet lukte. Wil jij jouw eetgedrag echt veranderen, dan is het belangrijk dat jouw bewustzijn (wilskracht) en onderbewustzijn samen gaan werken. Tijdens dit programma wordt er aandacht besteed aan deze belemmeringen. Afvallen begint in je hoofd, niet op je bord. Terwijl slechts 50% van de mensen baat hebben bij een fysieke maagband, heeft maar liefst 82,3% baat bij een virtuele maagband! Ook heb je bij een virtuele maagband geen risico op complicaties, omdat je geen operatie ondergaat.

Na het intakegesprek, bestaat de behandeling uit minimaal vijf sessies. In de eerste sessie bespreken we je situatie en stellen we doelen vast. Ook vindt dan in hypnose de ‘maagbandoperatie’ plaats. In de volgende sessies werken we aan andere aspecten, zoals je vetverbranding verhogen, gezond omgaan met eten, een positief zelfbeeld ontwikkelen en energie krijgen om je streefgewicht te bereiken. Ook geef ik je een aantal mp3’s, die ik specifiek voor jou maak. Als je deze vaker afluistert, ondersteunen ze je in het proces. Kijk voor meer mogelijkheden Virtuele maagband programma’s

Stoppen met roken

Wist je dat een rookverslaving slecht 10% écht verslaving is en 90% aangeleerd gedrag? Waarom rook je eigenlijk, wat levert roken jou op? Dat weet je waarschijnlijk niet precies, de wortels van je verslaving zitten in je onderbewustzijn. Hypnose kan helpen om het aangeleerde patroon op te sporen en te veranderen.

HypnoseIn één sessie help ik jou een niet-roker te worden. Je vult eerst een vragenlijst in, daarna volgt een voorgesprek en je therapeutische sessie van 2,5 uur. In deze sessie worden er in hypnose gedragsveranderingen aangebracht en je zal daarna geen behoefte meer hebben aan een sigaret. Ook zal je geen kilo’s gaan aankomen maar gewoon rond je eigen gewicht blijven. Soms is het nodig om dieper te kijken naar de wortel van de verslaving. Daarnaast geef ik je een mp3, die je ondersteunt om een niet-roker te zijn. Het slagingspercentage ligt op 85%.

Zelfhypnose

Wil je meer kunnen ontspannen? Beter slapen? Wil je je perfectionisme of faalangst loslaten? Graag meer zelfvertrouwen hebben? Wil je je zelfbeeld veranderen? Ik kan jou leren jezelf in hypnose te brengen en een door jou zelf gesteld doel te behalen. Je brengt jezelf in hypnose door middel van visualisatie; door je bijvoorbeeld een dalende lift voor te stellen, zak je steeds dieper in hypnose, waar jij jezelf positieve suggesties geeft.

Wanneer je een zelfhypnose opneemt en deze zo vaak mogelijk luistert, zal je merken dat je onderbewuste de boodschap opneemt. Je zal positieve verandering merken. Ik kan je natuurlijk helpen bij het opnemen van een zelfhypnose.