Wat doe je met oude gedachten na een sessie?

Wanneer je een hypnose of een illumination sessie bent ondergaan om van een bepaald probleem/ gevoel af te komen, zou het kunnen zijn dat je daarna nog geconfronteerd wordt met oude gedachten. Dit is niet zo gek. Dit zijn namelijk je synapsen in je brein. De geleiders van informatie. Je hebt jarenlang je zelf gevoed met die negatieve gedachten voortkomend uit dat gevoel wat je hebt losgelaten in de sessie. Nu die onderliggende emotionele gevoelslagen zijn losgelaten en weg zijn, heeft de oude gedachten geen basis meer om te bestaan. Wel kan het dus zo zijn dat je geplaagd wordt door die oude vervelende gedachten, want je brein is dat gewend om te doen. Zo werkt dat nou eenmaal. Het is belangrijk dat je weet wat je daar nou mee moet doen. Eigenlijk is dat heel simpel. Ik leg het je uit via mijn eigen ervaring.

“Ja, tuurlijk je gaat toch weer weg”

“Mannen gaan altijd weg” was de overtuiging die ik jarenlang met mij meedroeg. Je kunt je voorstellen dat wanneer je de gedachte hebt dat mannen altijd weer weg gaan, een relatie hebben en ook nog eens behouden lastig kan zijn. Altijd maar in onzekerheid zijn, geen vertrouwen voelen, de angst dat hij ook weg zou gaan bleef maar aan mij knagen. Gek werd ik ervan, want ik werd natuurlijk op veel vlakken getriggerd. Zodra mijn partner maar naar een andere vrouw keek kwamen de jaloerse gevoelens en werd ik overvallen door de angst. Zodra mijn partner een opmerking maakte over hoe mooi een vrouw is, kreeg ik meteen een gevoel van angst. Zo bang dat hij de ander leuker, mooier, slimmer zou vinden en weg zou gaan. En natuurlijk tref ik een partner die maar al te graag naar vrouwen kijkt en hier ook nog eens opmerkingen over maakt. Want ja, ook bij dit thema was het de bedoeling om het te lossen. Ik wilde zo graag van die pijn af.

Ik wil zo graag van mijn pijn af!

Ik ging samen met een collega aan de slag. Ik wist al heel goed, omdat ik in de loop der jaren al zoveel rommel had opgeruimd, waar het mee te maken had. Mijn vader ging namelijk altijd weg, hij ging veel op “bezoek” bij andere vrouwen. Hij verliet mijn moeder. Hij verliet mij, mijn broer en zus vaak door ons af te leveren bij buren, vrienden, opa en oma of bij tante omdat hij niet voor ons wilde zorgen. Hij zette “zijn vrouw” altijd boven de kinderen, dat was belangrijker. Ook liet hij ons achter in het kindertehuis. Dit deed pijn. Ik had angst gecreëerd om alleen gelaten te worden. Een hele grote angst om verlaten te worden. Ik heb in mijn jeugd geen veiligheid gekend. Deze onderliggende gevoelens hebben er voor gezorgd dat ik de gedachte bent gaan creëren dat mannen toch altijd weer weg gaan. Ik realiseerde mij dit heel goed en wist ook welke strategietjes ik inzette om die diepe angstgevoelens maar niet te voelen. Ik kon ook heel goed voelen wie ik zou zijn zonder die angst. Een vrouw met eigenwaarde, die met vertrouwen in een relatie staat. Dit wilde ik zo graag. Omdat het allemaal duidelijk voor mij was kon ik in een illumination sessie deze zware onderliggende emotionele gevoelslagen los laten. Dit was een zeer intense sessie en oh zo bevrijdend. De angst is weg en ik voel zoveel liefde in en voor mijzelf.

Getriggerd worden totdat het volledig is getransformeerd.

Na de sessie is er ruimte ontstaan in mijzelf. En door die ruimte is het mogelijk om keuzes te maken. En dat deed ik. Natuurlijk verander ik mijn partner niet, hij zal opmerkingen blijven maken. Het is nu aan mij wat ik er mee doe. Kort na de sessie merkte ik de trigger. Mijn partner had een afspraak met een vrouw van zijn werk om iets te bespreken. Hij bleef anderhalf uur weg. Je kunt je voorstellen dat ik daar even over na ging denken. Mijn gemoedstoestand veranderde en ik zakte even weg in de oude gedachte. Ik analyseerde dit voor mijzelf en merkte dat die pijn eronder weg was. Dus het was enkel die gedachte. Dan is het aan mij wat ik hiermee wilde doen. Want als ik helemaal in die gedachte zou gaan zitten en hem weer zou gaan geloven, kan ik opnieuw een angst creëeren, maar daar had ik nou even geen zin in, wetende dat je alle problemen zelf maakt. Ik wilde dit volledig transformeren in mijzelf.

Ik stelde die gedachten voor als een zeepbelletje, die je zo weg kan prikken. Het was ook niets anders dan een gedachte, een synapsje, een soort van electrisch stroompje in mijn brein, dus poef…weg. Dat voelde goed. Dit bleef ik doen. Mijn partner kwam thuis en ik merkte dat ik in een oude strategie zat, wat stil, down.. een soort van aandacht vragen. Maar er was natuurlijk niets aan de hand, na de vraag of er iets was. Dit voelde niet fijn en ik besloot het toch te benoemen. Op het moment dat ik het benoemde gebeurde er iets fantastisch. Ik kreeg de gedachten: “Wat ben ik toch met mijzelf aan het doen?” en op datzelfde moment voelde ik een golf van zelfliefde. Ik zei: “Ik ben meer waard dan dit” Ik kon meteen draaien en het probleem was helemaal geen probleem meer. Ik moest zo hard lachen en ik voelde zoveel dankbaarheid. Daar waar ik uren en uren in een negatief gevoel kon blijven hangen was in een fractie gedraaid naar liefde voor mijzelf. Dus de gedachte was gedraaid met als basis een heel fijn gevoel. Tuurlijk zal ik getriggerd worden totdat het volledig is getransformeerd. Ik blijf prikken en een gedachte denken die veel beter voelt.

Prikken en iets denken wat beter voelt

Wat je dus doet met vervelende oude gedachte is je voorstellen dat het niets anders dan een zeepbelletje is en deze wegprikken. Je kiest er niet meer voor. Dan iets denken wat beter voelt. Omdat die oude onderliggende gevoelens zijn getransformeerd naar krachtige en mooie gevoelens zullen die nieuwe fijne gedachten meer en meer integreren.

Wil jij hulp bij het transformeren van nare gevoelens, emoties en gedachten bel mij dan op.

Geplaatst in Weblog Esther Voetée

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*