Een kijkje in de praktijk van een hypnotherapeut

Ik wil me niet meer zo ongelukkig voelen 

Een aantal weken geleden zat er een vrouw tegenover mij die niet lekker in haar vel zat, onzeker, wat negatief, heeft het niet naar haar zin op het werk, ontloopt veel situaties en heeft niet veel zin om dingen te doen. Ze eet haar onvrede weg en is daardoor wat kilo’s te zwaar. Haar lichaam protesteert en ze heeft veel pijn in haar benen. Ze ziet zichzelf als een oud vrouwtje die maar moeilijk vooruit komt. Ze is klaar met de pijn, de kilo’s teveel en wil zich niet meer zo ongelukkig voelen. Ze had gehoord over het virtuele maagband programma en stelde mij de vraag of dat misschien iets voor haar zou zijn.

Het voorgesprek

In het voorgesprek hebben we samen haar situatie, wensen en doelen(verlangen) besproken. Ook heb ik het één en ander uitgelegd over hoe het nou eigenlijk werkt met ons bewuste en onbewuste brein en wat hypnose is. Ik vertelde haar waar we tijdens het programma aan gaan werken. Het programma bestaat niet alleen uit het plaatsen van de virtuele (denkbeeldige) maagband. (waardoor je minder zal gaan eten en daardoor dus gewicht verliest) er wordt ook gewerkt aan belemmerend gedrag en overtuigingen wat in de weg staat om af te vallen en écht gelukkig te zijn. Ook besteden we aandacht aan het krijgen van een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.

De eerste sessie, het plaatsen van de virtuele maagband

Ze kwam voor de eerste sessie. Na het intakegesprek waarin ze ook een duidelijk doel had gesteld  en na het door nemen van de afspraken, bracht ik haar in hypnose waarin de virtuele maagband operatie plaats vond. Toen ze eenmaal uit hypnose kwam zei ze: “Je bent er gewoon bij en toch ook weer niet, echt heel apart.” Met oefeningen en opdrachten mee ging ze naar huis.

De tweede sessie, het werken aan je succes en je verlangen

Een week later kwam ze voor de tweede sessie. De veranderingen waren fantastisch. Er was al zoveel meer bewustzijn en ze voelde zich al heel wat beter.  Ze vertelde dat ze zich ook bewust werd van waar de triggers lagen om te gaan snaaien of wanneer ze uit automatisme ging eten. Ze kan daar nu heel goed en makkelijk een bewuste en gezonde keuze in maken. Ze was 1,5 kilo afgevallen. Natuurlijk ook een heel fijn gevoel. De doelen die ze had gesteld voelde krachtiger voor haar. Ze had de motivatie om eens lekker te gaan opruimen wat ze al een tijdje niet had gevoeld. Dat ruimt ook lekker op in het hoofd. Ook heeft ze besloten ander werk te gaan zoeken.

We werkten aan haar belemmerende overtuigingen. Zoals: “Als ik niet iets neem dan is het niet gezellig.” en aan een hardnekkige overtuiging “ik doe het nooit goed genoeg.” Ze ging weer in hypnose waar er gewerkt werd aan de suikerverslaving en waar de maagband werd bekrachtigd in haar onbewuste, zodat ze de signalen van haar maag, het ‘ik zit vol signaal’  niet meer kan negeren. Met een positief gevoel kwam ze weer uit hypnose.

De derde sessie, loslaten

virtuele maagband, loslaten van belemmeringenZe kwam voor de derde sessie en WAUW ik wist niet wat ik zag. Een andere vrouw, stralender en blijer. Ze vertelde dat het heel goed ging en dat het eigenlijk vanzelf gaat. Ze eet bewust, ze staat zoveel positiever in het leven en heeft heel veel energie. Daardoor doet ze weer meer dingen en kan ze weer genieten. Ze weet niet zo goed wat haar overkomt. Ze krijgt leuke reacties en positieve aandacht van mensen. Ze snapte eerst niet zo goed hoe dat nou komt en nu realiseert ze zich dat ze het aan zelf lag met hetgeen wat ze zelf al die tijd uitstraalde en dacht en dat ze daarom mensen aantrok die wat zwaarder op de hand lagen. Ze was zich bewust geworden van haar slachtofferrol en heeft deze losgelaten. Daarbij ook nog eens 1,5 kilo. Hoe mooi is dat!

De zelfhypnose maakt mij krachtiger

Ze vindt de zelfhypnose/audio fijn om af te luisteren, dat maakt haar telkens weer krachtig, vertelde ze. We werkten verder aan de hardnekkige overtuiging en aan wat ze nog meer los mag gaan laten wat haar nog in de weg staat om gelukkig te zijn en verder af te vallen. Volgende sessie gaan we de wortel van de belemmerende overtuiging er uit halen door in regressie te gaan. Dan gaan we terug naar het moment wanneer deze is ontstaan. Wat een geweldige veranderingen al na 3 sessies! Nog 2 te gaan.

Geplaatst in Weblog Esther Voetée

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*