Stress en ontspanning

Stress, wie kent het niet? Te veel druk op je werk, financiële zorgen, zorgen om de kinderen, nog van alles te doen en voor je het weet, sta je volledig onder spanning. Je ervaart een constante druk in je hoofd en als je niet uitkijkt, krijg je het ook nog aan je hart. Zelfs de gewone dingen lukken niet meer, je raakt oververmoeid en krijgt het etiket ‘burn-out’ of ‘overspannen’ opgeplakt. Stress veroorzaakt direct en indirect allerlei klachten. Dit heeft te maken met de productie van adrenaline en noradrenaline. Deze neurotransmitters komen vrij bij stress. Op lange termijn is dit schadelijk voor je lichaam. Je immuunsysteem wordt minder actief en dat kan leiden tot lichamelijke klachten.

Ontspannen

Als je last hebt van te veel spanning, kan ik je helpen ontspannen. Hypnotherapie is een krachtige manier om heel diep te kunnen ontspannen. En met zelfhypnose kan je deze ontspanning ook zelf bereiken. Ik kan je dit leren. Ook is het belangrijk om te kijken naar wat de stressfactoren zijn in jouw leven. Jouw eigen belemmeringen kan je transformeren met NLP. Hierdoor kan je anders naar je prikkels gaan kijken en betere keuzes leren maken. Zo vermindert je stress aanzienlijk en voorkom je nieuwe stress in de toekomst. Lees meer in mijn eerdere blog.

Geplaatst in Weblog Esther Voetée

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*